Készüljön: olyan funkció jön a Windowsba, ami egy csapásra felturbózza a számítógépét

 A Microsoft már javában teszteli a Windows 10 következő frissítését, amivel egy érdekes újdonság is érkezik. Igaz, nem mindenkinek.

A tervek szerint a következő hetekben (március-áprilisban) érkeznek a Windows 10-be azok az újdonságok, melyeket már javában tesztelnek a cégnél, illetve a Windows Insider programban részt vevő felhasználók.

A csomag részét képező Ultimate Performance nevű fejlesztés a számítógép energiahatékonyságát állítja be úgy, hogy a lehető legjobb teljesítményt lehessen kisajtolni a konfigurációból. A Windowsban jelenleg a "Kiegyensúlyozott" mód az alapértelmezett, amely nevéből fakadóan egyensúlyt biztosít az energiahatékonyság és a teljesítmény között. Az új fejlesztés a teljesítményre helyezi a hangsúlyt, minden olyan létező módosítást megejt, amelynek hatására még egy kis erős sajtolható ki a gépből.

A nagyobb teljesítmény egyúttal azt is jelenti, hogy a gép több energiát fog fogyasztani. Éppen ezért a Microsoft csak az asztali pc-n futó Windows 10 Prók számára teszi elérhetővé a funkciót, a laptopokon nem lehet majd használni. Érthető, kinek kellene egy több százezres laptop, ami egyórányi működés után lemerül.

 

 

2018.03.07.

Vissza