MWC2018: erről a márkáról beszéltek a legtöbbet

Rengeteg új eszköz (és jól ismert márka) tette tiszteletét az év legnagyobb mobileseményén, a barcelonai MWC-n. Egy felmérés azt kutatta, melyik márkáról beszéltek a legtöbbet a Twitteren.

brandwatch egyesült királyságbeli kutatócég arra volt kíváncsi, hogy vajon melyik márkát tartották a legizgalmasabbnak az idei MWC-n a felhasználók, azaz melyik márkáról beszéltek a legtöbbet a Twitteren, méghozzá február 26-án, amikor a cégek a sajtótájékoztatóikat tartották – írja az Android Headlines.

Az eredmény meglepő: a Nokiát emlegették a legtöbben, ez a brand megelőzte a Samsungot, a Huaweit, a Google-t, a Sonyt, sőt még az Apple-t is. Igen, még az Apple is szóba került, annak ellenére, hogy a cupertinóiak sohasem vettek részt az MWC-n.

© 

Mindenesetre volt mit emlegetni a Nokiával kapcsolatban: a Nokia 8810-et, a Nokia 1-et, a Nokia 6-ot, a Nokia 7 Plust és a Nokia 8-at. A cég jó pár bejelentést is tett az 5G-hálózatokkal kapcsolatban, bár elsősorban az Egyesült Államok vonatkozásában. A Nokia egészségügyi oldalága, a Nokia Health is ott volt a show-n, igaz, nem jelentett be semmilyen újdonságot. Ott voltak viszont a termékei, és néhány új alkalmazásról is szó volt, amelyek majd a közeljövőben érkeznek.

A legtöbbet emlegetett termék viszont a Samsung Galaxy S9 lett, bár a top 5-ben három helyre is Nokia-termék (Nokia 8810, Nokia 6, Nokia 7 Plus) került. A top trendek közül pedig az 5G került az első helyre, a sorban utána az IoT (a dolgok internete), a felhő, a Ram és a VR (virtuális valóság) következett.

2018.03.07.

Vissza