CES 2022: Bemutatkozott az Alienware kvantumpontos OLED monitora : az AW3423DW.

Amint a neve is jelzi,  34 hüvelykes panelt kapott az ultraszéles, 21:9 arányú monitor, a hajlítása pedig 1,8 méter sugarú (1800R) körhöz illeszkedik. 

Az összefüggő, folyamatos tartalom megjelenésről kvantumpontos 10 bites OLED kijelző gondoskodik, 3440×1440 pixeles felbontással, 175 Hz frissítési sebességgel (ami a képfrissítési rátát az adott GPU képkocka-készítési sebességéhez igazítja) 0,1 ms válaszidővel, egymillió az egyhez kontraszt aránnyal,  149 százalékos sRGB, 99,3 százalékos DCI-P3 színtér lefedettséggel, a beállított profilok - Creator, FPS, MOBA/RTS, RPG és Sport - mellett 3 egyedi színprofillal. A gyárilag kalibrált panel Creator Mode – ja segítségével tetszés szerint módosíthatjuk a gammaszintet, továbbá lehetőséget ad az sRGB és a DCI-P3 színterek közötti váltásra is.

Tehát elmondható, hogy a csúcsmonitor elképesztően jó színmegjelenést, kontrasztot és árnyalatot képes biztosítani minden igényes felhasználó számára, ezzel kiérdemelve a  VESA DisplayHDR TrueBlack 400-as tanúsítványt. (A True Black esetében 0,00005 cd/m2-es feketeszint elérésére van szükség a tanúsítvány megszerzéséhez, a fekete-fehér válaszidő pedig mindössze két képkocka lehet az OLED panelek esetében – ugyanez az LCD paneleknél még 8 képkocka volt.) Az Nvidia G-Sync Ultimate pedig a VVR technológiát támogatja.

 Videójelet két HDMI 2.0 és DisplayPort 1.4  bemeneteken fogad. Emellett megtalálható a  négy USB 3.2 Gen1 Type A és az elmaradhatatlan 3,5 mm jack is, a kábelek használatát pedig a mozgatható talp segíti, akár alternatív felfogatással is.

A CES 2022 csúcstechnológiás Alienware modell alapja a külső megjelenését tekintve a korábbi Legend 2.0 fejlesztett változata : letisztult dizájn, elegáns megjelenés , ami nem mellőzi az igényességet és a praktikumot sem. A 3 éve garancia pedig magáért beszél.

A monitor tervek szerint márciustól lehet elérhető, egyelőre az Egyesül Államokban, majd később az európai piacokon is, nem kevesebb, mint 2000 dollár feletti összegért.

 

 

2022.01.18.

Vissza