ERŐS LESZ A PLAYSTATION+ KÍNÁLAT, DE NEM BOTRÁNYMENTES

 

 

Először is, a Destruction AllStars és a Concrete Genie remek játékok lesznek a csomagban. Az előbbi egy PS5-ös roncsderbi, míg utóbbi egy izgalmas és látványos puzzle játék PS4 és PSVR támogatással. Mindkét játék önmagában remek ajánlat, szóval ne hagyd ki őket.

Ezek mellé viszont érkezik egy harmadik játék is, a Control, ami miatt most mindenki izgatott, vagy éppen dühös.

Az 505 Games és a Remedy gondozásában készült Control az utóbbi idők egyik slágerjátéka volt, a Game Pass egyik legerősebb címe, az Nvidia RTX kártyáinak a bitekből álló messiása, ehhez képest a Sony most lazán a Control: Ultimate Editiont kínálja az előfizetői számára februárban minden további felár nélkül.

Ezzel alapból nem is lenne gond, a legtöbb felhasználó most boldog előfizető, ám sok korábbi vásárló most rághatja a virtuális kalapját, hiszen a PS5-ös frissítés pontosan ezzel a csomaggal egyidőben érkezik február 3-án. Így bár sokan megvették a játékot korábban PlayStation 5-re, a next-gen élmény hiányában nem indították el, hiszen vártak a cím felturbózott változatára.

Eredetileg a PS5 verziót karácsonyra ígérték, de ezt el kellett halasztaniuk, így jött ki a február eleji dátum. Ám mivel sokan korábban vagy mostanában vették meg a soha el nem indított Control PS5 példányukat, így most a pénzüket kérnék vissza, hiszen ingyen úgyis megkapják a next-gen kiadást a PS+ előfizetés részeként.

A Sony viszont nem vevő a dologra, hiszen lejárt a 14 napos elállási lehetőség, az 505 Games és a Remedy meg hallgat a dologról. Nem véletlen, hiszen van olyan korábbi vevő, aki külön felhívja rá a figyelmet, hogy mennyire cinikus volt az a lépés, hogy egy hónappal a PS+-os bejelentés előtt egyszerűen fogták és leárazták a játékot, hogy maximalizálhassák a profitot a felhasználók és így a rajongók kárára.

Hogy még szomorúbb legyen a helyzet, a korábbi PS4-es verziót megvéve nem járt automatikusan a PS5 változat, csak a később megjelent Ultimate Edition tulajdonosok kapták meg mindkét változatot. Így tényleg van olyan, aki megvette PS4-re a játékot, majd generációváltásnál amikor folytatni akarta a címet, újra meg kellett vásárolnia.

Röviden tehát a Control megjelenésekor kiadott játék nem volt alkalmas a PS5-ös verzióra, fél évig győzködték az embereket, hogy vegyék meg újra a játékot a PS5 frissítés miatt, majd bejelentik még a PS5 next-gen frissítés előtt, hogy amúgy kvázi ingyen is odaadják mindezt a konzolhoz.

A legnagyobb nyertese ezeknek a folyamatoknak egyértelműen a kiadó és a fejlesztő, hiszen a többször megvásárolt Control példányok mellett még a Sony valószínűleg igencsak kedvező ajánlatából adódó összeget is bezsebelhették.

Eközben viszont a lojális PlayStation 5 vásárlókkal már igencsak hamar elkezdett kitolni a Sony-Remedy-505 Games csapata, ami aligha vetít jó fényt az új konzol jövőjére nézve.

2021.02.02.

Vissza