HÁROM 64 MPIXELES KAMERÁVAL ÉS AKÁR 1 TB HELLYEL JÖTT A ZTE AXON 30 ULTRA

 A ZTE tavaly az Axon 20 szériánál nem vitte túlzásba, nem készített valódi csúcsmodellt, az Axon 30 esetében viszont most már biztosak lehetünk abban, hogy ez nem fog elmaradni. Az Axon 30 Pro már eleve a felsőkategóriában áll rajthoz, az Axon 30 Ultra pedig már egy nagyon sokoldalú zászlóshajó, ami széles réteg érdeklődését kelheti fel.

Az újdonságok egyaránt 6,67 hüvelykes megjelenítővel rendelkeznek AMOLED technológiás alapon, viszont az Axon 30 Ultra egy sokkal kompaktabb gép lett vékonyabb kávával, és ehhez passzolóan ívelt peremekkel. A felbontásuk azonos a gépeknek, 2400 x 1080 képpontos, de az Axon 30 Pro „csak” 120 Hz-es és 300 Hz-en érzékeli az érintéseket, miközben az Ultra variánsnál 144 és 360 Hz-cel lehet számolni. Van itt HDR10+ szupport is egyebek mellett valós 10 bites megjelenítés mellett, és az AoD funkció is adott.

A ZTE egyedi grafikus felhasználói felülettel küldi bevetésre az Android 11 operációs rendszert az Axon 30 Ultra és Pro párosnál. A MyOS rengeteg jó lehetőséggel szolgál majd és teljesen azonos lesz a különböző eszközök esetében. A kamera alkalmazás különösen sok jó opcióval szolgál majd.

Az újdonságok 16 megapixeles előlapi kamerával rendelkeznek. A mobilok videózásban is jeleskedni fognak már ezen a ponton, hiszen egyaránt 4K Ultra HD támogatásról gondoskodnak, adott esetben pedig EIS opció is igénybe vehető.

Az Axon 30 Ultra esetében a világon elsőként három darab 64 MPixeles kamera került egymás mellett bevetésre, és még egy 8 megapixeles megoldás is képbe került. Az Axon 30 Prónál pedig kettő 64 megapixeles megoldást tartott meg a ZTE, és ezek mellé még kettő szerényebb képalkotót pakolt. De nézzük a modulokat részleteikben.

A mobilok kaptak egy Sony IMX686 alapú főkamerát, ahol a 64 MPixeles felbontás egy olyan optikával társult, ami stabilizált és F/1.6-os rekesznyílással rendelkezik. Emellett mindkét eszközben van egy Samsung GW3 alapú 64 megapixeles, ultra-széles látószögű megoldás, amit F/2.2-es apertúra jellemez. Az Axon 30 Ultra pedig kapott még egy 64 MPixeles egységet, ami portrék készítésénél jön majd jól, ennek is egy Samsung GW3 szenzor adja az alapot, a rekesze pedig F/1.9-es.

A 64 megapixeles képalkotókon túl az Axon 30 Ultra rendelkezik még egy 8 MPixeles, periszkópos egységgel is, ami 5-szörös optikai közelítésre képes, 10-szeres hibrid zoomot tud, digitálisan pedig 60-szoros mértéket enged. És itt van még egy lézeres AF segéd megoldás is. Az Axon 30 Pro pedig gondoskodik egy 5 MPixeles kameráról makrózáshoz, valamint egy mindössze 2 megapixeles mélységérzékelő is jár vele.

Azt Axon 30 Ultra mindhárom 64 MPixeles kamerájánál biztosítva lesz a szuper éjszakai mód, ahol az algoritmus gépi tanulást is használva gondoskodik a lehető legjobb fotók előállításáról. Sőt mi több, itt még egy szuper hold mód is adott lesz, amikor a három kamera együtt készít képet a holdat kiemelkedő részletességgel a fotóra téve. Lehet a mobilokkal HDR10 videót rögzíteni, és az Ultra képes 8K UHD-re is, miközben a Pro modellnél 4K jelenti a plafont.

 

2021.04.23.

Vissza