KingDian 240GB-os külső SSD – Szupergyors, kompakt adattároló elérhető áron

 A készülék legfőbb előnye az, hogy mivel nincs benne mozgó alkatrész, működése teljesen csendes, fogyasztása alacsony, és ha netalán feltörne belőlünk a zsonglőr énünk, akkor sem kell aggódni, mert ez a külső SSD jól bírja az ütéseket, ejtéseket. Ki az aki SSD-vel zsonglőrködik? Na mindegy. A masina alacsony hőkibocsátása szintén egy fontos előny, az olyan tárolók, amiken tojást lehetne sütni, nem valami praktikusak. No de jöjjenek a tech rizsák!

A műanyagból készült borításon egy USB 3.0 szabványnak megfelelő, USB-C kialakítású csatlakozót találunk, amin keresztül történik az adatátvitel, mégpedig SSD-hez méltóan villámgyorsan.

Az 1,8 hüvelykes apróság 320 MB/másodperc olvasási, valamint 280 MB/másodperc írási sebességgel bír, ami már professzionális felhasználáshoz is elegendő lehet (a legtöbb USB 3.0-s pendrive ennek a töredékét tudja). Fontos: ezeket a komoly másolási tempókat csak akkor lehet elérni, ha USB 3.0 porton keresztül történik az adatok átvitele, az ezeréves, kávédaráló hangú, “nagyinak jó lesz Skype-olni” gépek esetében előfordulhat némi sebességcsökkenés.

A “ja már megint egy kínai szutyok” felkiáltással vasvillát és fáklyát rázó, lincselő tömegnek pedig a gyártó bármikor büszkén megmutatja a gyártási folyamatot, valamint azt sem rejtik véka alá, milyen tanúsítványokat szerzett az általuk készített SSD.

A termékre olyan hivatalok adták áldásukat, mint az észak-amerikai FCC, de a KingDian terméke CE, valamint RoHs tanúsítványokkal is bír többek között.

Amúgy meg mire is elég ez a 240 GB-os kapacitás? Nos, kb. 118 HD felbontású mozi, vagy 47200 darab veszteségmentes tömörítésű (lossless) zeneszám tárolására, amelyeket mindenki szigorúan legális forrásból szerez be, ugyebár.

 

 

2019.06.03.

Vissza