Nyújthatja, csavarhatja, ezt is kibírja: elkészült az alakváltó kijelző

 A Display Week nevű rendezvényen mutatta be újfajta mikro-LED alapú kijelzőjét a Royole, ami főleg azért különleges, mert szinte szabadon nyújtható. Ez utóbbi fontos jellemző, így ugyanis nemcsak egy feltekerhető, hajlítható panelt kapunk: a fejlesztés akár domború formát is képes felvenni, de az sem okoz neki gondot, ha csavargatják.

A mikro-LED alapú technológia 130 százalékos felületnövekedéssel rendelkezik (magyarán eddig nyújtható), és adott esetben 40 fokig is elhajlítható. A pixelsűrűség a Royole tesztjei szerint 120 PPI lehet, ami a mai mobilok kijelzőjét nézve nem túl jó, de itt nem is igazán a minőség a lényeg.

© 

A gyártó azt is állítja, hogy a technológia 70 százalékos fényáteresztőképességgel bír, ami a már létező rugalmas OLED technológiáknál is jobb eredmény. A kijelző ezáltal remekül alkalmazható többek közt autók szélvédőjénél, de akár napszemüvegeknél is. Hogy a technológia működését szemléltetni tudják, a Royole egy 2,7 hüvelykes, 96 x 60 pixel felbontású panelt készített.

© 

A vállalat szerint az újfajta kijelzőtípus felhasználásával kompaktabb okoseszközök születhetnek.

2021.06.08.

Vissza