Októberben érkezhet a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere

Rengeteg infó kering a Huawei jelenlegi helyzetéről, melyek sokszor ellent mondanak egymásnak. Több cég is kihátrált mögülük, ám a legfontosabb természetesen a Google-lal való kapcsolat, ez pedig már kevésbé tűnik vészesnek. Az Android licenc megvonását 3 hónappal elhalasztották, ráadásul a hírek szerint próbálnak a Huawei mellett érvelni.

Ennek ellenére a kínai gyártó nem szeretne kockáztatni, és már idén olyan mobilokat adna ki, amelyeken már a saját rendszerük futna. Ennek a neve egyébként HongMeng OS lehet, ám a globális piacon a jobban csengő Ark OS néven találkozhatunk majd vele.

 

Első körben csak a belépő, esetleg a középkategóriás mobilok kapják majd meg ezt, ráadásul csak a kínai piacra szánt modellekről van szó. Ez tesztnek tökéletes lehet, ráadásul a nemzetközi közönségnek az igényei is jóval magasabbak, és nekik még nem valószínű, hogy megfelelne a rendszer. Így viszont a közelgő mobilok, mint pl. a Mate 30 széria még biztosan Androiddal érkezik majd.

A hírek egyébként nagyon pozitívak az új OS-ről, hiszen az Oppo és a Vivo és segédkezett ennek kialakításában, amely néhol állítólag akár 60%-kal is gyorsabb az Androidnál. Az előrejelzések szerint egyébként a Huawei idén még a problémák ellenére is tovább erősödik majd, és még a tavalyi eredményüket is felülmúlják, így nagyjából 220 millió mobil értékesítését vetítik előre.


2019.06.14.

Vissza