OnePlus Buds Pro: A techológiai elvárásoknak megfelelő, mutatós, kényelmes … de mi a plusz?

 

Manapság legtöbb mobil piaci szereplő előszeretettel „felejti” ki a csúcsmobilokból az analóg audio kimenetet, azaz a jól bevált  jack-et - ezzel természetesen nyomást gyakorolva a felhasználókra, hogy megvegyék a már nem(csak!) luxusszámba menő TWS  (valós vezetéknélküli sztereo hatás)  bluetooth-os fülhallgatókat.

Itt bizony erősen fennáll a marketing egyik alaptörvénye : generálj egy igényt, és elégítsd ki! Ebben az esetben: úgyis megveszed, mert nincs más választásod. A modell választás viszont a Te kezedben van.

 

Mit tud a OnePlus?

A OnePlus mobilgyártó is alkalmazkodott ehhez. A céget senkinek nem kell bemutatni, elég, ha megemlítjük, hogy igen jó ár-érték arányban, a csúcsmobilokhoz közelítő minőségű, és prémium kategóriás mobilokkal robbantak be a piacra, az Oppo-val a háttérben. Hogy a telefonkiegészítők terén is lépést tartsanak, a TWS zajszűrős fülhallgató is előtérbe került.

 

 

Jöjjenek a részletek:

A OnePlus Buds Pro névadása nem túl fantáziadús, viszont mindent elárul. Nevezetesen, hogy azt is, hogy kisebb méretű, de nagyobb tudású elődjénél, a OnePlus Buds-nál. A töltőtok ehhez mérten kicsi, könnyen kezelhető, a kiegészítők kiosztása a szokásos: 3 méretű szilikon gumiharang, Type-C kábel, használati utasítás.

Több színben elérhető, de jelen adatok szerint a matt fekete a favorit.

 

 

Már külső megjelenésben is látható eltérés van a konkurens cégek termékeihez képest. Például a kilógó szárak feleakkorák, a nyakak összecsippentésével lehet vezérelni a lejátszás/stop, ugrás, zajszűrés funkciókat. Ebben is „pro” , hiszen teljes zajelnyomásra képes a tökéletesen illeszkedő, ergonomikus kialakításnak, a szilikon dugóknak és 3 mikrofonjának köszönhetően. Ehhez persze társul még egy kis háttérsegítség: a külső-belső mikrofonok és a fejlesztett vezérlőchip.

Azonban ha bármilyen okból szeretnénk érzékelni a háttérzajt, ez a funkció kikapcsolható, vagy áteresztő üzemmódban alkalmazható.

 

Kényes terület a kényelmi szempont és a stabilitás is. Ami nekünk, felhasználóknak természetes alapigény, az a fejlesztőknek komoly kihívás. Egy Buds tökéletesen illeszkedjen a füljáratba, stabilan megmaradjon aktív mozgás esetén is, de ne okozzon nyomó érzést, könnyen reagáljon az érintésre, de ne kapcsolgasson össze-vissza egyéb külső hatások esetén. A Buds Pro átment a teszten, sőt a megközelítőleg 4 g súlyú fülhallgatók a por és izzadság tekintetében az igen jó, IP55 besorolást érték el. A „bölcső” viszont csak IPX4-et kapott.

Aktív zajszűréssel kb. 5 órán át használhatod, amit a tok 3 szorosára hosszabíthat meg. A töltési idő is nagyon rendben van, merülés esetén 10 perc „pánikszerű” töltéssel további 10 órán ! át hallgathatsz zenét. Amennyiben hosszútávban gondolkodsz, az aktív zajszűrést kiiktatva tokkal ( vonóval J ) 38 órás lejátszási élménnyel számolhatsz.

 

 

Milyen extrákkal lep meg?

A végére hagytam a fent említett „pluszokat”, amiktől egyedi, több és más lehet a OnePlus Buds Pro. Teljesen kompatibilis a OnePlus mobilokkal, extraként letölthető app nélkül bluetooth menüből is vezérelhető,ami jól teljesít és esztétikus megjelenésű, viszont sokat kell kattintgatni, mire eléred az extra funkciót. Más android, vagy iOS kompatibilis telefonon viszont külön applikáció szükséges.

A fülhallgatónak saját illeszkedési tesztje van, ami segít a használat helyes beállításánál és természetesen ezeket a digitális asszisztenstől tudhatod meg.

Saját igényeidhez lőheted be a hangzást, az egyéni hangzás optimalizálás segítségével. A Zen Mode Air funkcióval általad választott háttérzajt játszik le, amiket az applikációban tudsz kiválasztani relaxáláshoz, vagy akár koncentráláshoz, netán pörgéshez.

Ha esetleg nem emlékeznél, hol tetted le, a telefonod segítségével könnyedén megtalálod.

Ami csak a One Plus kiváltsága: Pro Gaming mód, ahol a késleltetés mindössze 94 ms, viszont ez csak a OnePlus mobilok egyes modelljeinél opcionális.

 

Összességében időszerű volt már a gyártó cégnek előállni egy ilyen kiegészítővel, amit sikerült is kiemelni a konkurensek közül. A megjelenése minden korosztály számára trendi, mind a tokot, mind a fülhallgatót tekintve. Az extrák is bejönnek: a tökéletes és kényelmes illeszkedés, a könnyített nyak-vezérlés, az egyedi hangzásbeállítás, variálható háttérzaj szűrés, az egyedi Zen Mode funkció.

A sztereó hangzás jól van beállítva, bár a hangtisztaság és a dinamika hagy némi kívánnivalót maga után, de csalódást semmiképpen nem fog okozni, sőt ebben az ár fekvésben kifejezetten elégedett és boldog felhasználónak érezheted magad a OnePlus Buds Pro-val.

2021.09.08.

Vissza