Ősszel bemutatkozó mobil kavalkád – segítünk a döntésben!

 Már bevált szokás a mobil és IT piacon, hogy őszre tervezik az újabb szériák kiadását a közelgő ünnepekhez igazítva, hiszen az ünnepi hangulat magával ragad és vásárlásra csábít. Ilyenkor picit hajlamosabbak vagyunk beruházni egy – egy elektronikai kütyübe, vagy akár komolyabb digitális felszerelésbe. Nincs is ezzel semmi baj. Ahhoz hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelőt, összegyűjtöttünk párat a  legújabb, legjobb kategóriában:

 

 

HONOR 50 – a „szélesvásznú” csúcsmodell

Már november 15-től nálunk is elérhető. Külsőre exkluzív, kijelzője a maga 6,57”-vel, 300 Hz érintésérzékeléssel igen könnyen megszerethető modell. Technikai paraméterei is magukért beszélnek: Snapdragon 778G chipset, kétféle tárhelykiosztás (6/128 GB és 8/256 GB), 120 Hz-es, 6,57 inches, az oldalélekre 75 fokban ívelő kijelző, 66 wattos gyorstöltés, 4300 mAh-s akkumulátor, 108 megapixeles főkamera, 8 megapixeles ultraszéles modullal, valamint 2-2 megapixeles makró és mélységszenzorral mindössze 175 ezer forintól elérhető. Természetesen az androidos igényeknek megfelelve duál SIM, ujjlenyomat és arcfelismerés, Wifi 6 és bluetooth 5.2 .

 

 

Huawei Nova 9 – a felső közép kategóriás kameravirtuóz

Megjelenésében stílusos, és bár a HONOR 50-hez nagyon hasonló külsővel, felszereltséggel, és tudással rendelkezik.  A telefon hátoldalán lévő kamerarendszerben a fő lencse 50 megapixeles,  kiegészítőnek szintén egy  8 MP ultraszéles látószögű kamerát, egy 2 Mp mélységérzékelő és  egy makrólencse is segít. Az előlapra egy 32 Mp-es szelfi kamera került. A különlegessége viszont, hogy  a Nova 9-ben fejlett hardveres és szoftveres megoldások segítik hogy az első és hátsó kamerával egyaránt szuper felbontású aktív erejű éjszakai képeket ,videókat  készíthessünk, az Extreme Night Shot és a Night Selfie Video módokban akár 4K-ban is. Az akkummulátor ( 38 perc alatt 100%-ra tölt), az ár és a technikai paraméterek nem igazán térnek el a HONOR 50-ben használtaktól, kivéve a főkamera felbontását.

 

iPhone 13 – az alma-kedvelők legújabb trófeája

..és nem is egyedül érkezik. A választásnak csak a pénztárcánk szabhat határt. Az iPhone 13, a Pro, Max és Mini verzióban is megállja a helyét. A kijelző 5,4” vagy 6,1”, vagy 6,7” -es OLED, és a saját fejlesztésű chippel rendkívül ütős mobil tulajdonosai lehetünk. Az elődökhöz képes 10-15 %-al nőtt az akkumulátor kapacitás, és az üzemidő is. A töltőt azonban továbbra is külön kell megvásárolni. A hátoldali kamerák elhelyezkedésében is történt változás, többek között a szenzormozgatásos képstabilizátor beépítése, és a pixel méret 1,4-ról 1,7 mikronra növelése.

 

A 128, 256 és 512 GB-os eddigi Pro verziók mellé érkezett egy új csúcsmodell, melynek kapacitása nem kevesebb, mint 1 TB. A sima 13-asok esetében  64-ről 128-ra, 128-ról 256-ra, 256-ról pedig 512-re növelte a GB-okat az Apple, viszont  – bővítési lehetőség továbbra sincs. A sztereó kihangosítási lehetőség és a remek vízállóság közös vonás, viszont a Pro-ban erősebb processzor kapott helyet, ami akár 50 százalékos sebességtöbbletet is jelenthet. Ezzel együtt az iPhone 13 sem mondható lassúnak, sőt, csak lehet, hogy 3-4 év múlva kicsit gyorsabban öregszik majd a Pro-nál, melyben egyébként 4 helyett 6 GB RAM került. Bluetooth 5.0, szupergyors 5G és 6-os Wi-Fi az összes új iPhone-ban van, és idéntől már nem egy, hanem két eSIM-et kapunk.

Reméljük a fentiek megkönnyítik a választást!

 

 

 

2021.11.19.

Vissza