Cégünk számára fontos, hogy hozzájáruljon a város értékei gyarapításához, és társadalmi szerepvállalásával, adományozásaival példát mutasson. Fennállásunk óta számos kulturális, szakmai és sporteseményt támogattunk, és igyekszünk partnereink közérdekű, egészségügyi vagy egyéb nonprofit szervezeteinek munkáját is segíteni, és ebben a körben kiemelten fontosnak tartjuk pártfogolni azokat a szervezeteket vagy kezdeményezéseket, amelyek támogatásra és védelemre szoruló embertársainkat vagy környezetünket segítik.

Így számunkra nem is volt kérdés, hogy lehetőségeinkhez mérten támogatjuk a Korábban Érkeztem Alapítvány, és jótékonysági licitek keretében segítjük a Reménysugár Alapítvány a Dél-Alföldi Hematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért munkáját. Fontosnak tartjuk ugyanis, hogy olyan esélyeket és lehetőségeket adjunk embertársainknak, amelyekkel a többségi társadalom eleve rendelkezik. Ebben a szellemiségben támogattunk a Szeged Első Lions Club bálját, amelynek bevételéből az Értünk Szegedi Csecsemőotthoni Alapítványt, a Korábban Érkeztem Alapítványt, a Reménysugár Alapítványt, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Újszülött Osztályát, valamint a Wesley János Iskola Tanulóiért Alapítványt segítettük, több más szervezettel együtt.

A természet és környezetünk védelme szintén kiemelt prioritású számunkra. A ma ismert állatok sajnos egyre nagyobb része gyakran csak fajvédő programok oltalmazásában képes a túlélésre, fennmaradásra, amelynek kiemelt terepei az állatkertek. A Szegedi Vadaspark örökbefogadó programjában is részt vettünk, 2019-ben örökbe fogadtuk a két vörös macskamedvét, más nevén kis pandát – ezeket az állatokat a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listája a veszélyeztetett fajok közé sorolja.

A korábbi években az alábbi események létrejöttében is bábáskodtunk:

  • szakmai események: Gábor Dénes Számítástechnikai Emlékverseny, CSMKIK Kamarai Bál (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)
  • kulturális programok: Mikulásgyár, Dömötör-díj (2011, 2012), Internet Fiesta (2016, Somogyi-könyvtár), Könyvtári éjszaka (2010, SZTE Klebelsberg Könyvtár), Apáca-pác előadás (2008, Árnyékszínház Kft.), A katona története jeltolmácsos előadás (2009, SINOSZ – Szegedi Kortárs Balett – Szegedi Nemzeti Színház), Szegedi Tavaszi Fesztivál, III. Újszentiváni Rétesfesztivál (2010), Magyar–lengyel Barátságnap
  • sportesemények: ORFK Kerékpáros Iskola Országos Döntő, SZEOL SC, I. Kistarcsai Nyílt Triatlon Verseny (2014), II. Exicom focitorna (Nemzetközi Futball Fesztivál, Pécs, 2011)
  • sportcsapatok: SZEOL SC, évekig segítettük a Szeged KKSE női kézilabdacsapatot, évekig bronzfokozatú támogatói voltunk a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának.
  • karitatív események: IX. Tappancs Állatfesztivál (2010)

2014-es évben vállalatunk a Mol-Pick Szeged kézilabdacsapat kapitánya, Vadkerti Attila kezdeményezésére a szegedi Gyermekonkológiai Osztály részére szervezett jótékonysági liciten vett részt. A Délmagyarország idézte az ügyvezető igazgató szavait: „A cégünk minden évben kitűz magának egy célt, hogy kit támogassunk. Vadkerti Attila egy nemes ügy mellé állt, és a MOL-Pick Szeged is kedvenc csapatunk, így nem volt kérdés, hogy licitáljunk. Tényleg izgalmas volt a licitális, örülünk annak, hogy jó helyre kerül a pénz” (Délmagyarország, 2014. 08. 21.)


Környezetvédelem

A számítógépek széleskörű elterjedésével korunk egyik legégetőbb problémája lett a digitális szemét fogalma. Az ENSZ becslései szerint a Föld lakossága óránként kb. 4000 tonna úgynevezett e-hulladékot termel, amelynek legjavát a számítógépek, monitorok és egyéb alkatrészek teszik ki. Nagy veszélyforrás a CD és a DVD lemezek helytelen hulladékkezelése is.
Az utcára, erdőszélre kidobott képcsőroncsokból, a nem szelektíven elhelyezett számítógépekből, lemezekből, festékkazettákból a csapadékvíz kioldja az ólom-oxidot, amely így a talajvízbe jut. Az ólom rendkívül káros az emberi szervezetre: idegméreg. Fejfájást, tartós gyengeséget, memóriazavart, depressziót, álmatlanságot, terméketlenséget, vesekárosodást stb. okozhat, a gyermekeknél a szellemi képességek csökkenését, hiperaktivitást, az összpontosítási képességek zavarát idézheti elő.

Cégünk alapítása óta kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatosságra, felelősségteljesen kezeljük az elektronikai hulladékot, és belátással, gondos és megfontolt előre tervezéssel törekszünk környezetünk védelmére. Már akkor szem előtt tartottuk ezeket a szempontokat, amikor a hazai környezettudatos szemlélet még szinte csak a vállalatok sajátja volt, 2011-ben így írtak rólunk: „A számítógépek széleskörű elterjedésével korunk egyik legsúlyosabb problémája lett a digitális szemét. Ezt figyelembe véve cégünk szívén viseli a környezetünk sorsának alakulását is, így a cég alakulása óta teljes mellszélességgel hozzájárul a fenntartható fejlődésért. Vállalják a használt, működésképtelen számítástechnikai termékek elszállítását, valamint sok esetben kínálnak olyan akciót, ahol új termék vásárlása esetén ezeket beszámítják az árba.” (2011. 02. 07., http://sikeres.hu)